Online Cursus Cyclisch Leven

De meest gevolgde online cursus van emVROUWerment. Leer alles over jouw menstruatiecyclus, je innerlijke seizoenen, hormonen, anticonceptie, hoe je hormonale klachten kan herkennen en verhelpen.

Levenslang toegang, dus volledig in jouw eigen tempo en tijd te volgen.

Al 400+ cursisten gingen je voor. 

Meld je nu aan...

Weet jij eigenlijk wel hoe jouw menstruerende lichaam werkt?

 

We leven in een 24-uurscyclus, maar ons menstruerende lichaam heeft nog een cyclus...

Onze maandelijkse hormooncyclus. Waarin de hormoonfluctuaties jou be√Įnvloeden op dagelijkse basis.

Elke 24 uur voel je je anders, functioneer je anders en zie je er zelfs anders uit afhankelijk van waar jij in jouw maandcyclus zit.

Voor mij, en de meer dan 400 cursisten die jou voor gingen, ging er een wereld open toen zij hun maandcyclus en hormonen beter leerde begrijpen.

In deze cursus leer je alles over:

 • Jouw menstruatiecyclus en haar fasen
 • Hormonale klachten en hoe jij jouw lichaam kunt ondersteunen
 • Invloed en mogelijke bijwerkingen van hormonale anticonceptie (plus hoe jij jouw lichaam kan ondersteunen wanneer je dit gebruikt)
 • Invloed van stress(hormonen)
 • Feminiene en masculiene energie gedurende je cyclus

Maar vooral.. Hoe jij kan samenwerken met je lichaam in elke fase van je menstruatiecyclus? In plaats van jouw hormonen tegen te werken en last te krijgen van verschillende (hormonale) klachten?

Deze cursus opent een deur tot een diepe connectie met niet alleen je menstruatiecyclus en haar hormonen, maar met jouzelf. Jouw feminiene flow. 

Het geeft je kennis, inzichten, acceptatie en vooral zelfliefde voor de kracht van jouw cyclische lichaam.

Ik doe mee!

Onze lichamen zijn duizenden jaren onderdrukt geweest door schaamte, angst en vervolging. We hebben daardoor geleerd ons lichaam en onze natuurlijke cyclus te negeren, om mee proberen te komen in een maatschappij die niet naar onze cyclus is ingericht.

Maar ook (wetenschappelijk) kennis wordt niet voldoende gedeeld door de grote taboes en schaamte rondom onderwerpen zoals hormonen en menstruatie.

We denken er niet eens meer bij na dat we leven in een 24-uurs maatschappij, waar vrijwel elke dag hetzelfde van je verwacht wordt. Dit, terwijl jouw lichaam functioneert volgens een maandcyclus, waarbij je je elke 24 uur niet alleen anders voelt maar ook anders functioneert.

We denken dat hormonale klachten er nou eenmaal bij horen. We nemen menstruatiekrampen, PMS en onregelmatige menstruaties voor lief. We worden niet gehoord door vele medische professionals als het gaat om cyclus-gerelateerde klachten. Niet alleen individueel, maar ook collectief, vergeten we de invloed en belang van hormonen (ook als je niet zwanger probeert te worden of in de overgang komt).

Want of je het nou wilt of niet, jouw hormonen be√Įnvloeden¬†jou nu al op dagelijkse basis? Zonder dat je het weet, ben jij waarschijnlijk jouw cyclische lichaam aan het¬†tegenwerken. Puur omdat je waarschijnlijk niet beter weet, omdat deze maatschappij jouw cyclische lichaam tekort schiet.

Met de cursus Cyclisch Leven leren we luisteren naar ons lichaam, haar hormonen en cyclische ritme. We leren weer samen te werken met ons lichaam. En daarmee een weg te vinden in de huidige praktijk!

Meld je nu aan!

Introductie

Voordat we beginnen met de eerste module doorloop je een introductie module. Hierin krijg je praktische informatie over de cursus, tips hoe de cursus te doorlopen én handvaten om om te gaan met mogelijk opkomende emoties.

30 min aan video's, 1 oefening & 2 meditaties met onder andere een 'tantric release oefening'

Module 1: De wereld om je heen ‚Äď Taboes

Hoe be√Įnvloeden taboes en negatieve associaties ons op dagelijkse basis. Waar komen ze vandaan? En wat kunnen wij er tegen doen? Samen zetten we de eerste stap om weer in contact te (kunnen) komen met je lichaam.

35 minuten aan video's met uitleg, 1 oefening & 1 krachtig womb-clearing meditatie

 

Module 2: De wereld om je heen ‚Äď Feminiene vs masculiene energie

Leer wat het verschil is tussen feminiene en masculiene energie. Na het volgen van deze module weet je beide energie√ęn bij jezelf te herkennen, er rekening mee te houden en ze in balans te brengen.

30 minuten video met uitleg & 2 oefeningen om de informatie te integreren

Module 3 : De wereld in jou ‚Äď Jouw cyclus

Maar wat gebeurt er allemaal in jouw lichaam? Leer hoe het natuurlijke cyclische ritme van een menstrueerder eruit ziet. Ook wanneer je niet menstrueert is er een ritme waarin jouw lichaam en geest het beste functioneren. We duiken dieper in op de verschillende innerlijke seizoenen en hoe je deze kunt bijhouden. Ook besteden we aandacht aan de invloed van voeding op je hormonen en cyclus.

2 uur aan video's met uitleg & 2 oefeningen

Module 4: Inner Lente

Het eerste seizoen wat we gaan behandelen: de inner lente! Leer wat er allemaal in jouw lichaam gebeurt, hoe je hormonen veranderen en wat dit betekent voor jouw leven. Inclusief praktische tips die je direct kan toepassen, zoals wat te doen bij (hormonale) klachten in deze periode?

Ruim 1 uur durende video met uitleg & 1 oefening

Module 5: Inner Zomer

Leer wat er allemaal gebeurt tijdens de inner zomer. Welke hormonen spelen een rol? Hoe kunnen we dit innerlijke seizoen zo goed mogelijk benutten? Inclusief praktische tips, zoals voedingstip per seizoen. We behandelen het belang van een ovulatie, ook als je geen zwangerschapswens hebt. 

Bijna 1 uur durende video met uitleg & 1 oefening

Module 6: Inner Herfst

Waarom voelen zoveel menstrueerders zich niet fijn de week voor de menstruatie? Leer alles over de inner herfst, de bijbehorende hormonen en vooral hoe geschaamd en onbegrepen deze fase eigenlijk is. Hoe kan je (PMS)klachten voorkomen en je lichaam zo goed mogelijk ondersteunen? Inclusief passende voedingstip gericht op deze specifieke fase.

 Ruim 1 uur durende video met uitleg & 1 oefening

Module 7: Inner Winter

Na deze module kijk je heel anders tegen je menstruatie aan! Je herkent boodschappen van je lichaam door klachten en je menstruatiebloed. En je weet hoe je hier naar kan luisteren. We bespreken de verschillende menstruatieproducten en hoe ze jouw lichaam¬†kunnen be√Įnvloeden. Daarnaast weet je straks precies welke voedingsstoffen jouw lichaam nodig heeft tijdens de inner winter.

Ruim 1 uur durende video met uitleg & 1 oefening

Bonus masterclass: Stresshormonen

Wat is de rol van stress(hormonen) in jouw cyclus? Leer hoe stress precies werkt in jouw lichaam. Hoe het jouw cyclus en je hormonen kan be√Įnvloeden. En vooral: hoe voorkom je teveel stresshormonen.

45 minuten durende masterclass, 10 minuten video met stress reductie oefeningen en 4 meditaties voor elk innerlijk seizoen

Bonus masterclass: Anticonceptie

Onpartijdige informatie over alle vormen van anticonceptie in deze bijna één uur durende masterclass. Begrijp hoe de verschillende methodes precies werken, wat ze in je lichaam doen en waar je rekening mee moet houden. Zoals de vitamines en mineralen die ze onttrekken. Ook begrijp je hierna beter wat je lichaam nodig heeft als je wilt stoppen met hormonale anticonceptie.

Gratis: E-book Cyclus Tracken

In dit e-book (17 pagina's) leer je hoe jij zelf jouw menstruatiecyclus kan tracken, ook met een hormoonspiraaltje. Je weet na het lezen of je ovuleert, wanneer je menstruatie begint en in welk innerlijk seizoen van je cyclus je zit.

TIP: Heb je het e-book al? Dan vindt je daarin een kortingscode voor deze cursus.

NIEUW - certificaat!

Na het doorlopen van alle modules en oefeningen ontvang je een persoonlijk certificaat van afronding! 

Wat zeggen deelnemers?

"Ik heb mezelf zoveel beter leren kennen. Ik leef nu veel meer volgens mijn cyclus, ik kan disbalans opsporen, verklaren en verbeteren. Ik ging van neutraal en misschien een beetje taboe, naar trots en heel veel willen uitdragen omtrent mijn cyclus en lichaam (vraag maar aan m’n arme man ūüėā)."

"Wauw, wat een inzichten. Er waren een aantal zaken die enorme eye opener voor mij zijn. Zoals speciale voeding voor ieder seizoen en hoe ik mijn masculiene en feminiene energie weer in balans kan brengen. Het was heel praktisch, duidelijk, allesomvattend."

"Ik wou al langer meer weten over mijn lichaam als menstrueerder en zocht naar een fijne maar niet zweverige cursus hierover. Die vond ik hier dus! Ik heb heel veel meer kennis over mezelf geleerd. Eigenlijk een beetje gek dat je daar dan pas zo 'laat' aan begint. Ik besef nu meer welke kracht mijn vrouwenlichaam te bieden heeft, en al is het een process, ik begin het ook meer te erkennen."

"Ik heb heel veel geleerd over dingen die mij totaal onbekend waren! Deze cursus zou iedere tienermeid moeten volgen zodra ze ongesteld worden. Dat had mij zoveel onbegrip bespaard!"

"Ik heb daadwerkelijk meer over mijn lijf en cyclus geleerd. Dingen die we eigenlijk op school zouden moeten leren. Ik weet nu wat er door de cyclus heen fluctueert aan hormonen en wat een ovulatie en menstruatie nou eigenlijk echt is. Ook weet ik welke stemmingen en gevoelens verklaard kunnen worden door het seizoen waarin ik zit."

"Ik ben totaal niet van de biologie lessen, maar toch heb jij mij wat kunnen leren over de hormonen en organen. Je kunt het heel begrijpelijk en praktisch verwoorden, echt fijn.
Het was een super mooie cursus."

 • Weinig energie
 • ¬†Verminderde zelfverzekerdheid
 • ¬†PMS klachten
 • ¬†Hoofdpijn en/of migraine
 • ¬†Prikkelbaarheid
 • ¬†Acne, onzuivere of doffe huid
 • ¬†Stemmingswisselingen en/of depressieve gevoelens
 • ¬†Haaruitval of dof haar
 • ¬†Menstruatieklachten
 • Onregelmatige cyclus of uitblijvende menstruatie
 • ¬†Slaapproblemen
 • ¬†Verminderd tot geen zin in seks
 • ¬†Angst, opgejaagd of paniek gevoelens
 • ¬†Vergeetachtigheid
 • ¬†Ongewenste gewichtstoename of -afname

Je lichaam probeert je iets te vertellen. Ben jij klaar om te luisteren?

Levenslang toegang

De cursus is volledig in jouw eigen tempo en tijd te volgen. Elke 2 weken komt er nieuwe content online, tot je toegang hebt tot alle 7 modules en bonussen. Vervolgens heb je levenslang toegang tot alle video's, audio's en oefeningen. Er zijn geen live bijeenkomsten. Vragen kan je onder elke module stellen en worden persoonlijk beantwoordt.

Zo kan je alles in jouw eigen tempo doorlopen + altijd terugkeren naar alle informatie en oefeningen.

Krijg levenslang toegang

De cursus Cyclisch Leven is voor jou, als je…

 • Er klaar voor bent om meer te leren over jouw eigen lichaam
 • Hormonale klachten ervaart en wilt begrijpen wat jij kan doen om je hormonen weer in balans te brengen
 • Meer wilt leren over anticonceptie, hormonen en/of de menstruatiecyclus
 • Verlangt naar een connectie met jouw lichaam, haar cyclus en je feminiene energie
 • Jouw feminiene en masculiene energie in balans wilt brengen
 • Wilt leren luisteren naar de signalen die jouw lichaam je geeft
 • Helemaal klaar bent met de maatschappelijke taboes rondom het menstruerende lichaam
 • Klaar bent om verantwoordelijkheid te nemen voor je hormonale gezondheid
 
Ik doe mee!

Heb je een andere vraag, dan kan je altijd contact opnemen door een mailtje te sturen naar [email protected] .

Ik wil deze ronde mee doen!